Podobno dałam radę!!! Te lody przygotowałam bardziej z myślą o sobie, ale mojemu chrześniakowi też posmakowały. Nawet Antek mógł liznąć!!!!!
Składniki:
- 2 dojrzałe banany
- 1 gorzka czekolada
- 1/2 szklanki mleka owsianego (wersja dla tych co nie mogą mleka) ci co mogą niech dadzą śmietanę kremówkę, wtedy będą najlepsze!!!!
- 3 łyżki syropu klonowego
Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej, dodałam mleko i cukier. Później zblendować wszystko razem z bananami. I do zamrażarki!
Aby nie powstawały igiełki lodu, lody trzeba kilka razy przemieszać w trakcie zamrażania, lub przemiksować.
Pyszotki, polecamy!!!
2 komentarze
Ja Cię! 🙂 Wyglądają jak „prawdziwe”. Chyba się skuszę i będę robić w weekend. Robiłam raz wodne i średnio mi wyszły, więc się trochę zraziłam… Były w nich „igiełki” właśnie.
Trzeba mieszać.. niestety. A na sorbet też mam patent;))) zdradze Ci w sikrecie dodaj alkoholu!!!!najlepszy szampan. Ja dodałam ostatnio cydru. Nie zamrazają na lód i mają fajny smaczek