Kulinaria

Lody czekoladowo-bananowe

Lipiec 27, 2015

Podobno dałam radę!!! Te lody przygotowałam bardziej z myślą o sobie, ale mojemu chrześniakowi też posmakowały. Nawet Antek mógł liznąć!!!!!

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany
  • 1 gorzka czekolada
  • 1/2 szklanki mleka owsianego (wersja dla tych co nie mogą mleka) ci co mogą niech dadzą śmietanę kremówkę, wtedy będą najlepsze!!!!
  • 3 łyżki syropu klonowego 

Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej, dodałam mleko i cukier. Później zblendować wszystko razem z bananami. I do zamrażarki!

Aby nie powstawały igiełki lodu, lody trzeba kilka razy przemieszać w trakcie zamrażania, lub przemiksować.

DSC01590

Pyszotki, polecamy!!!

 

You Might Also Like

2 komentarze

  • Reply Kasia Szreder, HaloMisiu Lipiec 28, 2015 at 7:23 pm

    Ja Cię! 🙂 Wyglądają jak „prawdziwe”. Chyba się skuszę i będę robić w weekend. Robiłam raz wodne i średnio mi wyszły, więc się trochę zraziłam… Były w nich „igiełki” właśnie.

    • Reply mamysprawy Lipiec 28, 2015 at 7:49 pm

      Trzeba mieszać.. niestety. A na sorbet też mam patent;))) zdradze Ci w sikrecie dodaj alkoholu!!!!najlepszy szampan. Ja dodałam ostatnio cydru. Nie zamrazają na lód i mają fajny smaczek

    Leave a Reply