Na mapie Wrocławia możemy znaleźć taki punkt jak EkoBazar na Tęczowej 57. Jest to miejsce, w którym kupimy wyselekcjonowane, ekologiczne warzywa i owoce, a także gotowe produkty i półprodukty. Znajdziemy tutaj bardzo szeroki przekrój wszelakich mąk, mleka roślinne, przyprawy, soki tłoczone z jabłek z polskich sadów (to co mnie urzekło to podpisana każda buteleczka z informacją z jakiego dokładnie gospodarstwa pochodzi dany sok), mięsa, szynki, sery, wszystko co potrzebne jest nam do przygotowania smacznych, zdrowych posiłków bez zbędnych dodatków i ulepszaczy. Ekobazar to też wyjątkowe miejsce dla wegan ( oraz osób poszukujących nowych smaków lub alergików), którzy mogą kupić tutaj gotowe wypieki bez dodatku jajek i mleka krowiego.
Do bogatej oferty EkoBazaru wkrótce dołączą śniadania przygotowane z produktów, które właśnie tutaj można kupić. Ja miałam już okazję uczestniczyć w takim śniadaniu, przygotowanym przez Szefa Kuchni Piotra Andruszko, który upichcił dla nas rewelacyjne gofry z duszoną cebulką, jarmużem, sosem z pietruszki i sadzonym jajkiem, a na słodko zaserwował nam pyszną, bogatą w dodatki owsiankę. Prawdziwe Slow Food, a do tego rewelacyjna atmosfera i czas na pogaduszki.
Sobotnie zakupy, a po zakupach pyszne, wartościowe śniadanie, najlepiej w towarzystwie przyjaciółek? Ja jestem za!