Przejdź do treści

totalnie owsiane naleśniki

Może zauważyliście, może nie, bardzo lubię mąkę owsianą. Dodaję ją do prawie wszystkich wypieków, bułeczek, muffinek, chleba, ciasta drożdżowego. Mąka owsiana nadaje lekkości i słodkawego posmaku. Swoje naleśniki przygotowuję nie tylko z mąki owsianej, ale też i z owsianego mleka.

Składniki:

szklanka mąki owsianej

szklanka mleka owsianego

szklanka wody

2 jajka

1 łyżeczka syropu klonowego 

DSC03324

Łączymy wszystkie składniki i miksujemy  przez ok. minutę. Naleśniki smażę bez jakiegokolwiek oleju. Najlepiej sprawdza mi się patelnia z Ikei, o taka🙂

Życzę smacznego śniadanka!!!!

Chcesz być na bieżąco z moimi nowymi postami? Polub mój fanpage o tutaj.

 

6 komentarzy do “totalnie owsiane naleśniki”

    1. Dziecko musi mieć wprowadzone do diety jajko i oczywiście nie mieć na nie uczulenia. U nas na początku była reakcja alergiczna na białko. Ale na szczęście szybko przeszła. No i musi sobie dziecko po prostu radzić z jedzeniem takiego naleśnika, więc jakiś ząb by się przydał. Ja zaczęłam dawać koło 11 miesiąca. Mleko owsiane kupuje w Rossmanie, moim zdaniem ma całkiem fajny skład. Mąkę owsianą kupuję firmy Melvit, znajdziesz w większości dużych supermarketach albo w sklepach ze zdrową żywnością.

Możliwość komentowania została wyłączona.